Færch-enke tabte sag mod advokater

Østre Landsret stadfæstede i formiddag byrettens frifindelse af to advokater fra det tidligere Lind Cadovius, som Tineke Færch har beskyldt for dobbeltrolle og dårlig rådgivning. Men hun er klar med ny sag mod sine tidligere rådgivere.

Tineke Færch og hendes advokat, Preben Stuer Lauridsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tobaksenken Tineke Færch led her til formiddag nederlag i Østre Landsret, da retten stadfæstede en tidligere byretsdom i striben med Tineke Færchs tidligere rådgivere fra det nu hedengangne advokatfirma, Lind Cadovius.

Landsretten mente ikke, at der var kommet noget nyt frem i forhold til retssagen i byretten, og advokaterne Jess Thiersen og Mads Behrendt slap for den millionerstatning, som Tineke Færch havde afkrævet dem.

Tineke Færch mener, at de to advokater har ydet hende elendig rådgivning, da de bistod ved en stor aktiehandel, hvor hun solgte Færch-aktier til sin datter Merethe Færch for 57 mio. kr.

Tineke færch og hendes nuværende advokat, professor Preben Stuer Lauridsen har dog langt fra opgivet kampen mod advokaterne.

"Vi er ikke det fjerneste overraskede, fordi vi forventede resultatet, men der var tale om en sag, som af mange forskellige grunde skulle gøres færdig og føres igennem. I øvrigt er det ikke den sidste sag, der anlægges mod d'herrer Behrend og Thiersen,” siger Stuer Lauridsen.

Tineke Færchs advokat hentyder til et nyt sagskompleks, der involverer både de ti Lind Cadovius-advokater samt Tineke Færchs datter, Merethe. Sidste år kom det nemlig frem, at der foreligger to forskellige udgaver af købsaftalen mellem mor og datter med hver sin ordlyd. Tineke Færch og hendes rådgivere mener, at den ene aftale er falsk:

”Hele sagskomplekset om den falske aftale, som blev produceret og udsendt fra d'herrers kontor, er slet ikke afklaret endnu. Landsretten ville beklageligvis ikke have det med i ankesagen, selvom den var velegnet til det, men det betyder jo ikke, at det ikke skal afklares, og det vil vi også sørge for at det bliver, for her skal også fastlægges et ansvar," siger Stuer Lauridsen.

Tineke Færch har allerede anlagt sag mod datteren ved Helsingør ret om aftalen, som hun kræver annulleret. Sagen ventes berammet i løbet af nogle måneder. Jess Thieresen og Mads Behrendt kan altså nu også forvente at blive stævnet i denne sag, da det var Lind Cadovius, der lavede aftalen mellem mor og datter.