Fængselsindsatte rammes af finanskrisen

Kriminelle i arresthuset i Haderslev får ikke så mange arbejdsopgaver udefra som normalt, mens finanskrisen raser. Det gør stemningen inden for fængselsmurene anspændt.

Foto: Colourbox.
Læs mere
Fold sammen
Timerne i cellerne er blevet flere, og mængden af medicin, som de indsatte putter i sig, stiger. Sådan ser situationen ud i arresthuset i Haderslev, hvor de indsatte har fået finanskrisen at mærke.

Deres arbejdskraft inden for murene er nemlig langt mindre efterspurgt end ellers, fordi finanskrisen får ordrerne til arresten til at falde væk. Det skriver dr.dk.

- Vi har mistet en del af de kunder, vi plejer at udføre arbejde for, så de indsatte er stort set i deres celle hele dagen, siger overvagtmester Niels Henrik Appel til dr.dk/syd.

Lige nu er det kun produktionen af træpropper til gulve og lidt monteringsarbejde, som de indsatte fortsat har at tage fat på. Manglen på beskæftigelse får de indsatte til at bruge en tredjedel mere medicin, og samtidig bliver stemningen stadig mere anspændt.

Kommer der ikke snart gang i produktionen igen, håber overvagtmesteren på at få tilsagn om flere penge til undervisning eller behandling af indsatte.

- ulha