Facebookbilleder som bevismateriale og Nordisk Fjer på de skrå brædder

Foto: OLE JOERN / redstar.
Læs mere
Fold sammen

Godmorgen

Vi begynder dagen med en opsigtsvækkende historie om store selskaber, der holder øje med deres kunder på Facebook. Fra den ene dag til den anden stoppede PFA med at udbetale erstatning til Andreas Hinsching, der ifølge lægeerklæringer er uarbejdsdygtig. Begrundelsen var Facebook- billeder med en smilende Andreas. »Useriøst«, siger lægeforeningen.

Så fortsætter vi med historien om Eccos angreb på Landsskatteretten. For det står ikke alene. Erhvervsorganisationer og revisorforening peger også på kompetencesvigt i Skatteankestyrelsen og Landsskatteretten, der svækker behandlingen af transfer pricing-sager.

Den hårdt pressede kapitalfond Odin, der har mistet flere danske investorer, kæmper for overlevelse. Fonden arbejder i hemmelighed på igen at sælge transportgigant, hvilket tidligere er fejlet.

Erhvervslivets dramaer finder ikke normalt vej til de skrå brædder, men Nordisk Fjers kollaps – for præcis 25 år siden i dag – er så usædvanlig og fascinerende, at Det Kongelige Teater har sat dramaet om svindel på plakaten.

Den ungarnsk fødte amerikanske rigmand George Soros har gennem sin private investeringsfond Ukranian Redevelopment Fund således købt en »signifikant« andel af aktierne i dansk iværksætters succesfulde, Ukraine-baserede it-selskab Ciklum.

Og så kan du også møde den kinesiske rigmand Liu Yiqian, der som mange andre meget rige kinesere har skabt et nyt boom i kunstmarkedet. Forleden købte han det næstdyreste værk, der til dato er solgt på auktion.

I dag offentliggør butikskæden Matas resultaterne for det første halvår. Læs om dagens andre begivenheder her.

Med ønsket om en god dag

Morten Thorborg Jasper

Jourhavende, Business.dk