Få virksomheder samarbejder med jobcentre om ny arbejdskraft

En undersøgelse viser, at få virksomheder samarbejder med landets jobcentre om at rekruttere ny arbejdskraft. Hvis samarbejdet ikke bliver bedre, kan det hæmme virksomhedernes vækst, lyder advarslen.

ARKIVFOTO 2014 af Jobcenter Fold sammen
Læs mere
Foto: Michael Bothager
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De færreste danske virksomheder har i det seneste år samarbejdet med et jobcenter for at få nye medarbejdere.

Det skriver Jyllands-Posten.

I en undersøgelse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering er 14.000 virksomheder blevet spurgt om samarbejde og tilfredshed med landets 94 jobcentre. Undersøgelsen afslørede, at kun 12 procent af virksomhederne har samarbejdet med et jobcenter.

Bliver samarbejdet ikke bedre, advarer både Dansk Erhverv og Dansk Arbejdsgiverforening om, at der hurtigt kan opstå flaskehalse på arbejdsmarkedet, og det kan hæmme virksomheders vækst, skriver avisen.

»Formidling af arbejdskraft er en af jobcentrenes vigtigste opgaver, især når virksomhederne har begyndende problemer med at rekruttere arbejdskraft,« siger Peter Halkjær, arbejdsmarkedspolitisk chefkonsulent i Dansk Erhverv, Jyllands-Posten.

Landsformand for Foreningen af Socialchefer i Danmark, Helle Linnet, siger til avisen, at jobcentrene er meget opmærksomme på, at det er vigtigt at samarbejde med virksomhederne.