Eurozonen: Inflationen som ventet, men fortsat langt fra ECB mål

Forbrugerpriserne i eurozonen udviklede som ventet i den endelige opgørelse for april. Der var ventet en inflation på 1,2 pct., og sådan landede den, men det var lavere end de 1,3 pct. i marts og langt fra ECB's målsætning om »tæt på men under 2 pct.«

Forbrugerpriserne i eurozonen udviklede som ventet i den endelige opgørelse for april. Der var ventet en inflation på 1,2 pct., og sådan landede den, men det var lavere end de 1,3 pct. i marts og langt fra ECB's målsætning om »tæt på men under 2 pct.« Fold sammen
Læs mere

De finansielle markeder fokuserer for tiden meget på inflationen, fordi den er helt afgørende for renteudviklingen.

»Mens inflationen i USA nu nærmer sig centralbankens målsætning, og den er i fuld gang med at stramme pengepolitikken, er det så langt fra tilfældet i euroområdet,« konstaterer cheføkonom i Nordea Helge Pedersen.

Det udvidede kerneinflationsbegreb (der udelukker energi, fødevarer, alkohol og tobak) viste en endnu mere beskeden stigning på blot 0,7 pct. over året.

På sigt - over de kommende måneder - ser han dog mulighed for, at inflationen vil stige mere. Dels er olieprisen steget markant, dels er euro blevet svækket efter mange måneders stigning. Det vil uvægerligt trække inflationen opad.