Eurozonen: Handelsoverskud falder mere end ventet

Handelsbalancen i eurozonen var i maj et overskud på 24,6 mia. euro, og det er en tak under det, som økonomerne ifølge et estimat fra Bloomberg havde regnet med. De havde ventet et overskud på handelsbalancen på 25 mia. euro.

Eurozonen omfatter Belgien, Tyskland, Estland, Irland, Grækenland, Spanien, Frankrig, Italien, Cypern, Letland, Litauen, Luxembourg, Malta, Holland, Østrig, Portugal, Slovenien, Slovakiet og Finland. Fold sammen
Læs mere
Foto: Patrick Seeger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Handelsbalancen i eurozonen var i maj et overskud på 24,6 mia. euro, og det er en tak under det, som økonomerne ifølge et estimat fra Bloomberg havde regnet med. De havde ventet et overskud på handelsbalancen på 25 mia. euro, efter at overskuddet måneden før var på 27,5 mia. euro.

Det viser den foreløbige opgørelse fra Eurostat.

I eurozonen landede eksporten i maj på 167,4 mia. euro, hvilket er en stigning på 2 pct. i forhold til maj sidste år. Importen fra resten af verden faldt med 2 pct. til 142,8 mia. euro i forhold til måneden sidste år.

Ser man på året fra januar frem til og med maj, ligger eksporten i eurozonen på 826,6 mia. euro, hvilket er på niveau med eksporten i perioden sidste år. Importen faldt med 3 pct. til 721,3 mia. euro.

Det giver et overskud på handelsbalancen i de fem første måneder af 2016 på 105,3 mia. euro sammenlignet med 85,9 mia. euro i månederne i 2015.