Europa er næsten erobret

Hvordan gik det? It-virksomheden Zepto Computers har fortsat sin ekspansion i 2006 som forudset. Det har været et godt og begivenhedsrigt år med produktlanceringer, landeerobringer og børsnoteringer.

2006 er ikke gået stille af sig for Zepto Computers, som fremstiller bærbare computere.

Virksomheden, som sidste år oplevede en vækst på 200 procent er blevet børsnoteret på minibørsen First North, har lanceret et nyt produkt og en ny hjemmeside, og sidst men ikke mindst er det lykkes Zepto at få foden inden for i mange europæiske lande. Det var da også planen, da ErhvervsBladet talte med adm. direktør Lasse Frost for et år siden.

Mere konkret var målet at erobre mellem 20 og 25 lande, og i dag er Zepto aktiv i 17 lande med 14 forskellige partnere. Lasse Frost er dog godt tilfreds.

- Vi har næsten fået opfyldt vores mål. Vi vækster stadigvæk mere end resten af markedet og vi dækker nu fra Finland til Spanien, siger han. Han ønsker dog ikke at udtale sig om konkrete tal grundet børsnoteringen, som har betydet at han ikke kan tale ligeså frit. Til gengæld kan han fortælle, at 25 procent af virksomheden blev solgt, da børsnoteringen blev en realitet. De penge er gået til markedsføring og en helt ny hjemmeside, og de tiltag er langt fra slut.

Et andet område, hvor 2006 har levet op til Zeptos forventninger er på produktionsområdet.

Nye investeringer båret frugt.Sidste år blev der nemlig foretaget nogle store investeringer i maskiner, som betyder at medarbejderne nu kan producere computere på samlebånd. Ifølge Lasse Frost kan en bærbar computer således blive lavet på seks minutter, fordi komponenterne ligger klar.

- Vi har udnyttet de investeringer, vi foretog i 2005. Vi har også haft nogle småinvesteringer, og så har vi i øvrigt brugt 2006 på at lære, hvordan vores salg er sæsonafhængigt, siger han.

Zepto er en ung virksomhed med kun fire år på bagen, men efterhånden er det blevet lettere at forudsige salget.

I årets sidste halvdel er der nemlig turbo på, fordi private og andre virksomheder skal have nye computere efter sommerferien til skole og arbejde.

Også medarbejderstaben er steget i 2006 med 10 flere end Zepto forventede for et år siden.