Eurogruppens chef fortryder citat om sprut og damer

Eurogruppens formand, Jeroen Dijsselbloem, beklager de udtalelser, han er kommet med til den tyske avis Frankfurter Allgemeine Zeitung.

ARKIVFOTO: REUTERS/Francois Lenoir/File Photo Fold sammen
Læs mere
Foto: Francois Lenoir
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mange har fået den opfattelse, at Dijsselbloem mener, at sydeuropæiske lande har brugt deres penge på "sprut og damer".

Men meningen er blevet misforstået, siger Jeroen Dijsselbloem til nyhedsbureauet AFP og afviser samtidig at træde tilbage.

»Jeg fortryder det, hvis nogle er blevet stødt over den bemærkning,« siger Dijsselbloem, som også er hollandsk finansminister.

Udtalelserne har fået både Portugals premierminister, Antonio Costa, og tidligere premierminister i Italien Marco Renzi til at fare i flint og kræve Dijsselbloems afgang.

I interviewet er Dijsselbloem citeret for at sige:

»De, der kræver, har også forpligtelser. Jeg kan ikke gå ud og bruge alle mine penge på sprut og kvinder og samtidig bede om jeres støtte. Det princip gælder på et personligt, lokalt, nationalt og europæisk niveau.«

Kommentaren falder i sammenhæng med udtalelser om de sydeuropæiske lande, der har modtaget EU-finansierede hjælpepakker.

Og derfor er den blevet opfattet, som om at de europæiske lander har brugt deres penge på »sprut og kvinder«.

Dijsselbloem forklarer, at ordene er blevet misforstået.

»Sætningen om alkohol og kvinder var om mig selv. Jeg sagde, at jeg ikke kan forvente at kunne bede om økonomisk støtte, hvis jeg bruger mine penge på en forkert måde.«