Euroen presses af politisk uro i Europa

Den fælleseuropæiske valuta, euro, er under pres for øjeblikket.

Euroen presses. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann

Dels af en relativ stærk dollar, men ikke mindst af øget politisk usikkerhed i Europa. Overfor dollar ramte euro det laveste niveau i seks måneder onsdag og gik under 1,05-niveauet.

Med til at presse euro er ikke mindst en meningsmåling tirsdag, der viste stigende støtte til den franske præsidentkandidat Marine Le Pen i anden runde af det franske præsidentvalg. Afstanden mellem højrefløjskandidaten og modstanderne mindskes dermed.

Dollar ligger fortsat også relativt stærkt - om end svækket over for yen onsdag - og det presser naturligvis også euro.

Onsdag aften offentliggøres referatet fra det seneste møde i den amerikanske centralbanks pengepolitiske komité - Federal Open Market Committee (FOMC).

Referatet kan give et fingerpeg om, hvor tæt Federal Reserve er på at hæve renten, og om det i så fald kan vise sig som værende en mulighed allerede i marts.

Sandsynligheden for en renteforhøjelse på det næste rentemøde i marts er netop nu opgjort til 20 pct. ifølge Bloomberg News.

Først på ugen påpegede chefen for den amerikanske centralbanks afdeling i Cleveland, Loretta Mester, at hun er "komfortabel" ved at hæve renterne på nuværende tidspunkt.

Trods forventningen om højere renter tager eksportrelaterede dollarsalg og bekymringer over den politiske udvikling toppen af dollarstyrkelsen.

Euro koster onsdag middag 1,0498 dollar mod 1,0530 dollar tirsdag eftermiddag, mens dollar koster 113,12 yen mod 113,65 yen tirsdag eftermiddag.

Yen er også styrket mod euro, da der går 118,87 yen på en euro onsdag eftermiddag mod 119,70 yen tirsdag eftermiddag.