EU klar til at redde grækere fra skafottet

Frankrigs præsident siger, at han er fast besluttet på at redde euroen og Grækenland fra økonomisk bankerot. Tyskland er enig.

Foto: Jens Ejsing
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Frankrigs præsident, Nicolas Sarkozy, siger, at han er enig med Tyskland i, hvordan de skal håndtere Grækenlands enorme gæld.
- Frankrig er fast besluttet på at støtte euroen og at beskytte Grækenland, siger Sarkozy under et besøg i Kina. Han understreger, at Frankrig og Tyskland er enige om, hvordan det skal gøres.
Den græske gældskrise har i adskillige måneder fået nerverne på højkant på børsmarkeder, og det har skabt dyb bekymring for, at euro-samarbejdet vil blive hårdt ramt. Hvis valutamarkederne begynder at tvivle på euroens soliditet, kan det ramme europæisk økonomi hårdt.
Troen på, at europæerne vil redde grækerne, fik ny næring, da EU's økonomikommissær, Olli Rehn tidligere torsdag sagde, at EU vil "i løbet af få dage" sætter punktum for forhandlingerne om en finansiel hjælpepakke.
- Jeg kan ikke afsløre detaljerne i dag, men vi er ved at afslutte forhandlingerne, sagde EU-kommissæren.
Eksperter fra EU-Kommissionen, Den Europæiske Centralbank og Den Internationale Valutafond (IMF) har knoklet "dag og nat" i den græske hovedstad, Athen, for at nå til enighed om et treårigt hjælpeprogram, der skal sikre, at Grækenland ikke går statsbankerot, sagde han.
EU overvejer at pumpe 120 milliarder euro (knap 900 milliarder danske kroner) ind i den græske økonomi og dermed give den græske regering et pusterum til at få gennemført de nødvendige reformer af landets økonomi.