EU er klar til potentielt at åbne en handelskrig med USA

EU advarer USA om, at den er klar til at gøre gengæld og potentielt kan starte en transatlantisk handelskrig, hvis USA efterlever Donald Trumps seneste trussel om at begrænse den europæiske import.

Foto: Chris Kleponis

Den amerikanske præsident, Donald Trump, sagde søndag i et interview til den britiske tv-station ITV, at EU har været "meget uretfærdige" over for amerikanske eksportører, hvilket kan ende med at blive en ulempe for EU.

Det skriver The Guardian.

Udtalelserne kommer i forbindelse med USA's nuværende undersøgelser om, hvordan regeringen kan beskytte de amerikanske økonomiske interesser, heriblandt en mulig indførelse af importtold på aluminium og stål.

En talsmand fra EU-Kommissionen svarede på Donald Trumps udtalelser over for en gruppe af journalister i Bruxelles, hvor han understregede, at EU er klar til at svare tilbage, hvis importører kommer til at lide under mulige begrænsninger i USA.

»For os er handelspolitik ikke et nulsumsspil. Det handler ikke om vindere og tabere. Vi, her i den Europæiske Union, tror på, at handel kan og skal være en win-win-situation,« sagde talsmanden for EU-Kommissionen til journalister i Bruxelles ifølge The Guardian.

Talsmanden tilføjede, at EU er klar til at reagere hurtigt og passende, hvis eksporten bliver påvirket af ethvert restriktivt handelstiltag.