EU enige om budget: Så mange milliarder skal der bruges

Der er blandt andet afsat flere midler til at styrke de institutioner i EU, som beskæftiger sig med migration, asyl og grænsekontrol.

Foto: STEFAN WERMUTH. Flere måneders uenighed mellem de 28 EU-lande og Europaparlamentet blev natten til tirsdag afsluttet, da parterne blev enige om EU's budget for 2014.
Læs mere
Fold sammen

Flere måneders uenighed mellem de 28 EU-lande og Europaparlamentet blev natten til tirsdag afsluttet, da parterne blev enige om EU's budget for 2014. Det fremgår af en pressemeddelelse fra det litauiske formandskab.

- Dette skridt er meget vigtigt for hele den Europæiske Union, siger Litauens vicefinansminister og formand for Ecofin, Algimantas Rimkunas.

- Vi er enige om at styrke finansieringen af prioritetsområder som økonomisk vækst, beskæftigelse, innovation og humanitær bistand, tilføjer han.

Der er blandt andet afsat flere midler til at styrke de institutioner i EU, som beskæftiger sig med migration, asyl og grænsekontrol. Det samme gælder de europæiske tilsyn med den finansielle sektor.

Budgettet indeholder udgifter på 135,5 milliarder euro eller cirka 1011 milliarder kroner.

- På et tidspunkt, hvor mange EU-lande fortsat har det hårdt økonomisk, vil det aftalte budget ikke belaste deres budgetter yderligere.

- Samtidig sikrer det, at pengene bruges på de vigtigste områder som ungdomsbeskæftigelse og støtte til små og mindre virksomheder, siger Algimantas Rimkunas.

Aftalen skal formelt godkendes i Europaparlamentet og Det Europæiske Råd senest om 14 dage.

/ritzau/

Redaktion +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk