EU: Dansk innovation gået i stå

Danskerne er nogle af de mest innovative i Europa, men nu er de gået i stå, siger EU-Kommissionen i en ny rapport.

Vi skal leve af vores hjerner, lyder mantraet i disse år. Men hjernerne går tilsyneladende i tomgang for tiden. En rapport, som EU-Kommissionen offentliggjorde fredag, siger, at innovationen er gået i stå i Danmark.

Danmark indtager trods alt en femteplads i Europa, når det gælder innovation. Kun schweizerne, svenskerne, finnerne og tyskerne er mere innovative, siger rapporten.

- Hos Danmark, en af innovationslederne, er innovationen et godt stykke over gennemsnittet for de 27 EU-lande, men forbedringen er ikke blot under gennemsnittet. Den er ret beset nul, skriver EU-Kommissionen i rapporten.

Undersøgelsen, der er baseret på data fra EU's statistiske kontor, Eurostat, skaber et overblik over, hvor gode danskerne er til at håndtere processen, der skal skabe nye produkter. Ifølge rapporten er danskernes stærke sider at finde penge og menneskelige ressourcer til at sætte skub i innovationen. Danske virksomheder er også gode til at prioritere innovation og iværksætteri og eksempelvis tage patenter. Til gengæld er danskerne ikke gode til at få solgt de nye produkter og tjene penge på dem.

/ritzau/