Et rap over nallerne, perfekte kopier og byggemarked får nye ejere

Alt er ikke gået i stå på trods af at vi er dybt inden i sommerferien. Der er stadig liv i dansk erhvervsliv omend det er på et lidt lavere blus end normalt.

Godmorgen

Sommeren og en tung dyne af ferietilstand har lagt sig over dansk erhvervsliv. Dog bød ugen på blandt andet enkelte spændende regnskaber, et rap over nallerne og en interessant virksomhedshandel.

Først til virksomhedshandlen.

For fem måneder siden bekendtgjorde Stark Group, at Silvan-kæden var til sat til salg. Nu er gør-det-selv-butikkerne solgt, og køberen er den tyske kapitalfond Aurelius Group. Salget er sket for at skærpe fokus på de professionelle håndværkere, som resten af Starks byggemarkeder henvender sig til.

Da Henrik Clausen satte sig i direktørstolen hos B&O sidste år, lå opgaven krystal­klar på skrivebordet: Han skulle skabe et nyt B&O, der kan tjene penge. Onsdag kom en indikator på, hvordan den proces går, da den ikoniske elektronik­virksomhed præsenterede årsregnskab. Bladrer man gennem årets regnskab er underskuddet på 117 mio. kr., mens koncernens samlede omsætning er vokset 12 procent: Fra 2,63 til 2,95 milliarder kr.

Tryg kom bedre ud af andet kvartal af 2017 end ventet af analytikerne. Det viser regnskabet fra forsikringskoncernen tirsdag morgen. Nettoresultatet landede i andet kvartal på 714 mio. kr., hvor analytikerne ifølge et medianestimat indsamlet af Ritzau Estimates havde regnet med et overskud på 699 mio. kr. I 2016 lå nettoresultatet på 734 mio. kr. i kvartalet. Tryg oplevede det seneste kvartal en stor vækst i forsikringer mod cyberkriminalitet.

Og når vi nu er ved finanssektoren, så fortsætter spekulationerne om Nordeas mulige planer om at flytte hovedkontoret til Danmark. Det er dog svært at blive rigtig klog på. For erhvervsministeriet har mørklagt store dele af korrespondance med Nordea om storbankens ønsker til blandt andet skatteforhold, hvis hovedkvarteret rykkes til Danmark. Kritik af manglende åbenhed om de vilkår, de danske myndigheder forhandler med storbanken om.

Og nu til et rap over nallerne. For højt vurderede ejendomme og en bevægelse hen mod at komme for langt væk fra klassisk realkredit er blandt kritikpunkterne fra Finanstilsynet efter inspektioner hos BRFkredit.

Danmark får en stadig mere central digital rolle i Europa. Nye, kæmpe søkabler til datatrafikken mellem USA og Europa er ved at gå direkte i land i Danmark og dermed koble Storbritannien ud som bevis på den stadig vigtigere rolle, som Danmark er ved at få som europæisk knudepunkt.

Danmarks største forhandler af eksklusive ure og smykker, Klarlund, kæmper mod et voldsomt stigende omfang af handel med såkaldte superkopier. »Vi har kun set begyndelsen,« siger Klarlunds direktør, som vil have lovgivningen på området ændret.

Med ønsket om en god søndag

Morten Thorborg Jasper

Jourhavende og nyhedsredaktør, Berlingske Business