Et bord på Hyttefadet i uge 29? 25.000, tak!

Op til 25.000 kr. – så meget kan det koste at bestille bord på Diskotek Hyttefadet i Gl. Skagen, som er en af de mest kendte forlystelsessteder i byen. Man kan dog være heldig at slippe med 3.000 kr. for et bord, men det er sandelig også muligt blot at komme og drikke en øl i baren, fortæller natklubejer Mikkel Kongerslev.

Ejeren af Hyttefadet i Skagen, Mikkel Kongerslev.
Læs mere
Fold sammen

Berlingske har sat ham stævne en aften i uge 29, inden det går løs.

Hyttefadet giver sig kun til kende som en kældernedgang ved siden af restauranten af samme navn på Højenvej i Gl. Skagen, så man skal vide, hvad man kigger efter for at finde diskoteket.

Uden for åbningstiden ligner diskoteket det, det er – en brunmalet kælder med solide bardiske i kobber og store øltønder som borde. Men hen imod midnat forvandles kælderen til et af landets hotteste diskoteker, hvor det på de travleste dage i uge 29 koster op til 25.000 kr. at bestille et bord.

»Tirsdag, onsdag og torsdag i uge 29 er de travleste dage. Sommergæsterne er her typisk fra lørdag til lørdag. Så de kan lige nå at ankomme og nyde solen lidt, så fester de i tre dage, og så hviler de ud, inden turen går hjemad igen,« forklarer Mikkel Kongerslev.

Han har lært natklubfaget i London, hvor han i en årrække har arbejdet på bla. natklubben Cirque le Soir. Han er skagbo, og for fire år siden vendte han hjem til Skagen og overtog forpagtningen af Hyttefadet efter den tidligere ejer, Jarl Andersen, eller hr. Jarl, som Mikkel Kongerslev kalder ham.

Restaurantmanager til daglig

Hyttefadet er specielt, fordi diskoteket kun har åbent to uger i juli:

»Der kan være en julefrokost eller et andet arrangement, men ellers er det de to uger, vi holder åbent,« fortæller Mikkel Kongerslev, som har opgraderet Hyttefadet med moderne lys og lyd.

»Vi har skiftet hele anlægget ud, så oplevelsen er den samme som på klubberne i København og Aarhus, hvor turisterne kommer,« fortæller natklubejeren, som hyrer kendte DJs og flyver kunstnere ind fra London.

Til daglig er Mikkel Kongerslev restaurantmanager på Skagen Fiskerestaurant ved havnen i Skagen by og er også medejer af Skagen Bjeskeri, som laver kryddersnaps baseret på lokale urter, og Skagen Køkkenet, som markedsfører forskellige delikatesse-produkter på basis af gastronomien på Skagen Fiskerestaurant som gourmetketchup og chutney.