Erhvervslivet jubler over kreditpakke

Fra alle hjørner af det organiserede erhvervsliv lyder begejstrede tilråb til regeringens kreditpakke – kun afbrudt af ganske få små host.

”Ansvarligt udspil,” mener Dansk Byggeri. ”Fuldstændig perfekt,” overtrumfer Dansk Erhverv. ”Fornuftigt,” supplerer Dansk Industri. Erhvervsorganisationerne står i kø for at rose regeringen for deres nye kreditpakke. Men selv på solskinsdage er der plads til forbedringer.

- Det er fuldstændig perfekt, det regeringen er kommet med. Vi må konstatere, at virksomhederne har haft problemer med at finansiere de nye projekter, der skal til for at løfte os ud af krisen. Derfor er regeringens initiativ et godt skridt i den rigtige retning, siger Jens Klarskov, adm. direktør i Dansk Erhverv.

Og han bakkes op af sin kollega i Dansk Byggeri:

- Det er en ansvarlig regering, der nu vil give erhvervslivet en tiltrængt håndsrækning. Vi har i Dansk Byggeri kunnet konstatere, at mange virksomheder, til trods for at de er sunde og veldrevne, havner i en dobbelt kreditklemme, fordi både banker og leverandører har strammet kreditvilkårene langt ud over det rimelige. Derfor hilser vi regeringens initiativ til en kreditpakke velkommen, siger adm. direktør Lars Storr-Hansen.

Vækst og eksport

Hos Dansk Byggeri er det især forslaget om at skyde midler i Vækstfonden, der vækker begejstring.

- Vi glæder os over forslaget om styrkelse af Vækstfonden, der skal sikre bedre muligheder for lån til forretningsudvikling i små og mellemstore virksomheder. Det er prisværdigt, at man ønsker at støtte nystartede virksomheder med venture-kapital, men det er ikke tilstrækkeligt. Vi må også række de eksisterende virksomheder en hånd, siger Lars Storr-Hansen.

Dansk Erhverv er mest begejstret for udsigten til en forbedring af eksportkreditordningen:

”Det er meget glædeligt, at den nye kreditpakke også adresserer problemerne med eksportkreditordningen. Den løser de likviditetsmæssige problemer, der ellers har været for eksportvirksomhederne, så det her er en fantastisk god håndsrækning,” siger Jens Klarskov.

Hvad med moms og skat?

Dansk Industri bakker også op om regeringens nye vækstpakke, men organisationens administrerende direktør, Hans Skov Christensen,  er overrasket over, at regeringen ikke benytter lejligheden til at forlænge udfasningen af den forlængelse af kredittiderne på virksomhedernes moms og a-skatte-afregning med staten, som blev gennemført i foråret.

- Det er i situationen fornuftigt at gøre noget ved eksportkreditten, der stadig ikke fungerer helt hensigtsmæssigt. Der kan også være grund til at hjælpe innovative vækstvirksomheder, som savner finansering, fordi finansmarkederne i en periode ikke har fungeret som normalt. Men det er overraskende, at regeringen ikke benytter lejligheden til at forlænge fristerne yderligere for afregning af moms og a-skat med staten. Den udfasning, som vi har lige nu, er meget hård ved mange virksomheder, siger adm. direktør i Dansk Industri, Hans Skov Christensen.

I selskab med de to andre erhvervsorganisationer håber han fristforlængelsen er med, når regeringen præsenterer sin nye vækstpakke for organisationerne på torsdag.