Erhvervsliv vil have H1N1-vacciner til alle

Syge medarbejdere vil koste samfundet langt mere end en vaccine til alle, mener erhvervsorganisationer.

Virksomheder skal kunne tilbyde deres ansatte at blive vaccineret mod influenza A, der tidligere har været kendt som svineinfluenza, skriver dagbladet Børsen.  For bliver Danmark ramt af en epidemi, vil det koste langt flere penge i tabte arbejdsdage, end vaccinen.

Men i dag er det kun regeringen, der har mulighed for at købe vaccinen.

- Det ville jo være en samfundsøkonomisk god investering, at der blev købt ind, så alle danskere kunne blive vaccineret. Hvis ikke sundhedsmyndighederne ønsker det, så ville det være oplagt at give virksomhederne mulighed for at købe det af de danske myndigheder, så de kan tilbyde det til deres medarbejdere, siger Stine Pilegaard, afdelingschef i Dansk Erhverv til Børsen.

Også i DI hersker der bekymring for, at danskerne skal blive ramt af influenzaen. Organisationen opfordrer derfor Sundhedsstyrelsen til at undersøge sagen nærmere.

Danske Bank har ifølge Børsen regnet sig frem til, at influenzaen kan give et samlet engangstab for dansk økonomi på ca. 4 mia. kr. Et tal der er baseret på Sundhedsstyrelsens hovedscenarie med 1,5 mio. smittede og beregninger fra Dansk Arbejdsgiverforening, der angiver antallet af sygedage som følge af influenza A til 2,1 millioner.

- ulha