Erhvervsliv: ”Lige vores forslag”

Dansk Erhverv jubler over, at de nu får fem milliarder kroner i form af en ny kreditpakke.

Foto: Claus Bjørn Larsen/Scanpix. Adm. direktør i Dansk Erhverv, Jens Klarskov
Læs mere
Fold sammen
Fem milliarder kroner i støtte til dansk erhvervsliv er på vej har regeringen meldt ud, og det er lige, hvad der er brug for, mener interesseorganisationen Dansk Erhverv.

”Vi synes, det er et super godt initiativ. Det er lige, hvad vi har foreslået og ønsket os gennem længere tid,” siger administrerende direktør, Jens Klarskov fra Dansk Erhverv, som repræsenterer over 20.000 danske virksomheder.

I dagens udgave af Berlingske Tidende lancerer økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen (K) sammen med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) en kreditpakke, som sender fem milliarder kroner i form af udvidede eksportkreditter og bedre kautionsmuligheder til mindre- og mellemstore virksomheder.

Ifølge Dansk Erhverv er det vigtigt, at det er lige præcis de virksomheder, som nu får en hånd

”Det er eksport og nystartede kapitalintensive virksomheder, som har et problem nu, og derfor er det nyttigt, at de kommer med lige præcis denne pakke nu,” siger Jens Klarskov.

Hvad kommer det at betyde for de virksomheder?

”De virksomheder som får glæde af de penge, får alle muligheder for at få den start, som ville være svær uden. Hvis du tager venture-området, så er det kapitalintensive unge virksomheder. Det er dem, som om fem år skal skabe vores valutaindtægter, arbejdspladser og skattegrundlag, så jeg ser et stort perspektiv i denne pakke. På eksportsiden er det, det samme. Vi er et eksportintensivt land, og når vi har problemer på eksportsiden, så er det vigtigt, at de virksomheder, som boltrer sig der, kan finde den rette finansiering.”

Havde du håbet, at det var mere end fem milliarder?

”Jeg synes, vi skal vente og se, hvad indholdet er af det først. Vi har kun set overskrifter, men jeg hæfter mig ved, at regeringen har brugt det princip, at de løbende laver mange mindre tiltag, så du får mig ikke til at sige, at det er for lidt, for jeg tror regeringen er klar, hvis der opstår et nyt behov.”