Erhvervsliv kræver nye prioriteringer i finanslov

Skær i overførselsindkomsterne, så der bliver råd til at investere i fremtiden. Sådan lyder opfordringen fra DI få uger før regeringen fremlægger sit udspil til Finansloven.

Foto: Rune Evensen. »Hvis vi også fremover skal have vækst i dansk økonomi, er det er helt afgørende, at de initiativer, der vil være på finansloven, er investeringer i fremtiden.« siger vicedirektør i DI, Ole Krog.
Læs mere
Fold sammen
Der skal skæres i overførselsindkomsterne, hvis det danske samfund skal have råd til at investere i fremtiden.

Det er holdningen hos DI inden regeringen om få uger fremlægger sit udspil for Finanslov 2010.

Politisk berøringsangst overfor at skære i bl.a. efterløn og dagpenge skal afløses af ansvarlighed, siger Ole Krog, der er vicedirektør i DI. Det skriver dagbladet Børsen fredag.

Han mener, at finansloven skal følges op af gennemgribende reformer af arbejdsmarkedspolitikken, for ellers mangler der finansiering til at investere i forskning, innovation og teknologier, der kan skabe ny vækst.

Investeringer i fremtiden
Det mener DI, der opfordrer regeringen til at se de økonomiske realiteter i øjnene.

»Hvis vi også fremover skal have vækst i dansk økonomi, er det er helt afgørende, at de initiativer, der vil være på finansloven, er investeringer i fremtiden. Det kan være investeringer i viden, i klimateknologier og klimaløsninger eller i infrastruktur,« siger vicedirektør i DI, Ole Krog.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) fremlægger regeringens forslag til finansloven den 25. august - og i forbindelse med de efterfølgende forhandlinger, opfordrer DI regeringen til samtidig at tage afsæt i Arbejdsmarkedskommissionens anbefalinger, som offentliggøres 20. august som afsæt for reformer af overførselsindkomster, skriver Børsen.