Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
Her til formiddag forventes det, at multimedieskatten kan tilføjes til historiebøgerne under kapitlet med forhadte og upopulære skatter.
Det burde få smilene frem i erhvervslivet der siden skattens indførelse i 2010 har raset og kæmpet for at få den lagt i graven. Men sådan forholder det sig ikke.
Både Dansk Erhverv og IT-Branchen frygter, at telefonskatten, der til nytår skal afløse multimedieskatten, stik imod hensigterne bliver en endnu større bremseklods for danskernes brug af digitale arbejdsredskaber.
- Men de foreløbige udsigter til, hvad der træder i stedet for multimedieskatten, tyder på, at det på mange punkter bliver en skærpelse, og tilmed er der risiko for et nyt bureaukratisk og administrativt monster, siger Søren Friis Larsen, markedsdirektør i Dansk Erhverv.
Læs også: Multimedieskat - et kontorhelvede
- Multimedieskatten har allerede kostet over 60.000 hjemmearbejdspladser. En ny skat på smartphones og andre nye digitale arbejdsredskaber kan få samme skadelige virkning. Regeringen risikerer at lave en skat, der er forældet, allerede før den træder i kraft. Groft sagt vil en skat på smartphones svare til, hvis man for 10 år siden havde gjort det skattefrit at have en almindelig stationær computer, mens man skulle betale skat, hvis man havde en bærbar computer, siger Morten Bangsgaard, adm. direktør i IT-Branchen.
Antallet af hjemmearbejdspladser er faldet med 63.000 siden multimedieskatten blev indført. Antallet er faldet fra 290.171 i 1. halvår 2009 til 226.649 i 2010.
Læs også: