Erhvervsfolk er bedre turister end tyskerne ved Vestkysten

Erhvervsfolk griber dybt i lommerne, når de besøger messer og konferencer, så den slags erhvervsturister skal vi have endnu flere af.

»Hvis vi sammenligner erhvervsturister med øvrige turister, så lægger de rigtig mange penge, når de er her. Det går selvfølgelig til hotelovernatininger, spisning på restauranter og smitter også lidt af på detailhandlen,« forklarer erhvervsdirektøren. Fold sammen
Læs mere
Foto: pr
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Det er nogle gode turister at have, fordi de lægger rigtig mange penge,« siger erhvervsdirektør i Herning og Ikast-Brande, Kenneth Mikkelsen til DR P4 Midt & Vest.

En erhvervsmand på hotel er simpelthen en bedre forretning end en tysk familie i sommerhus ved Vestkysten.

»Hvis vi sammenligner erhvervsturister med øvrige turister, så lægger de rigtig mange penge, når de er her. Det går selvfølgelig til hotelovernatininger, spisning på restauranter og smitter også lidt af på detailhandlen,« forklarer erhvervsdirektøren.

Herning Kommune får 5,11 millioner kroner af Region Midtjyllands udviklingsmidler til at satse mere på erhvervsturister.

Målet er 15 procent flere besøgende på messer frem til 2018.

Det skal gerne give tæt på 11.000 flere hotelovernatninger i Herning Kommune. I kroner og øre vil det betyde over 32 millioner kroner.

Herning er kendt for sine fagmesser som FoodTech og Formland. Næste år rykker elektronikbranchen også sin fagmesse til Herning.

Aarhus Kommune får 5,39 millioner kroner til en ambitiøs satsning, hvor kommunen især vil styrke sin position på konferencer.

I alt bruger Region Midtjylland over 10 millioner kroner på erhvervsturisme, hvor Herning og Aarhus forpligter sig til at samarbejde og gøre hinanden bedre. Det skal gerne styrke muligheden for at profilere danske produkter og virksomheder og fremme eksporten. Regionsrådsmedlem Ulla Diderichsen peger på, at de nye sygehuse i Gødstrup og Aarhus også vil give grobund for flere sundhedsmesser og konferencer.

»Det bliver en stærk kombination mellem universitetet i Aarhus og de to hospitaler. Vi tror, at det kan give messer og konferencer på sundhedsområdet, som også får et internationalt sigte« siger Ulla Diderichsen (V), som også sidder i Vækstforum Midtjylland til DR P4 Midt & Vest.