Er drømmejobbet værd at vente på under krisen ?

Selvom ledigheden stiger, så er det dine kvalifikationer og personlige økonomi, som afgør, hvor lang tid du bør vente på drømmejobbet. Sådan lyder anbefalingen fra flere karriererådgivere.

Foto: Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Krisen kradser, men det får ikke fagforeningerne til at rådgive deres ledige medlemmer om at tage det første det bedste job.

"Hvor længe man skal give det ultimative drømmejob en chance er individuelt, og afhænger af ens økonomi og kvalifikationer. Selvfølgelig vejleder vi de ledige lidt anderledes under krisen, fordi vi taler om, at den ændrer betingelserne på jobmarkedet. Men vi vil ikke være med til at piske en stemning op, for vi er vant til at have ledighed blandt vores medlemmer og at dimittenderne har svært ved at komme ind på jobmarkedet," siger Bodil Egede-Larsen, der er leder for Kompetence og Karriere i Dansk Magisterforening (DM).

Hun oplever, at medlemmerne har lettere ved at acceptere en periode med ledighed nu, hvor der er stigende arbejdsløshed. De føler sig ikke lige så ugleset som under højkonjunkturen, hvor arbejdsgiverne skreg efter arbejdskraft. Samtidig er interessen for job i den offentlige sektor blevet større.

"Men selvom der er større sikkerhed forbundet med en ansættelse i den offentlige sektor, så prøver vi ikke at jage alle derover på grund af krisen. Det kommer helt an på de lediges kvalifikationer og hvilket jobindhold de går efter," siger Bodil Egede-Larsen.

I Ledernes Hovedorganisation rådgiver Teamchef Bo Vistisen også de ledige medlemmer til at væbne sig med tålmodighed.

"Jeg tror ikke, man skal være mindre kritisk i forhold til et nyt job, fordi der er krise. Markedet er stort, når vi taler ledere, og vi rådgiver dem til at være en lille smule tålmodige og gå efter det job, de gerne vil have," siger Bo Vistisen.

Krisen har imidlertid betydet, at han råder flere til at tegne en tillægsforsikring ved arbejdsløshed.

"Det er klart, at det ikke er så nemt at få et nyt job, som det har været. Med en tillægsforsikring har man råd til at være kritisk i en lidt længere periode, så man kan få et job, hvor ens kompetencer anvendes," siger Bo Vistisen.