Engagerede medarbejdere bliver ikke syge

Medarbejdere med stort ansvar og indflydelse på deres job bliver sjældent syge.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det modsatte gør sig gældende blandt medarbejdere, som har så meget at skulle have sagt, viser en undersøgelse blandt Dansk Erhvervs medlemsvirksomheder.

Virksomhederne oplyser, at medarbejdere uden ansvar og indflydelse har et højere fravær end både gravide og medarbejdere, der tager barnets første sygedag.

Undersøgelsen konkluderer i lighed med andre undersøgelser, at det er de højt kvalificerede medarbejdere, der har det laveste fravær.

”Videnservice-medarbejdere har typisk højere grad af både ansvar og selvstændighed. Det betyder, at de engagerer sig personligt i deres arbejde og brænder for det, de laver. Disse betingelser giver høj grad af trivsel og arbejdstilfredshed,” siger Kira Johnson, fagchef for HR og ledelse i Dansk Erhverv.

Undersøgelsen viser også, at videnservice-medarbejderes arbejdsopgaver oftest ikke bliver løst af andre kolleger, hvis en medarbejder er syg fordi kun den syge har unikke kompetencer til løse opgaverne. Medarbejderen kommer så tilbage til en pukkel af arbejde efter sygdom.

”Derfor skal der ofte mere til, før en videnservice-medarbejder melder sig syg,” siger Kira Johnson.