Endnu et milliardkrav lurer på OW Bunker

Belgiske Deminor og Dansk Aktionærforening vejrer morgenluft for stævninger mod OW Bunker.

Foto: Henning Bagger

Krakket i nordjyske OW Bunker er en af de største, danske erhvervsskandaler nogensinde, og nu tyder meget på, at de efterfølgende søgsmål også bliver historisk store.

I går annoncerede 27 institutionelle investorer fra Danmark, at de vil sagsøge OW Bunker, kapitalfonden Altor og medlemmer af den tidligere ledelse for 800 mio. kroner. Men det var formentlig blot startskuddet til det første af tre søgsmål, der samlet kan beløbe sig til over 1,8 milliard kroner.

Dansk Aktionærforening har tidligere varslet, at de små aktionærers samlede tab på OW Bunker beløber sig til 260 millioner kroner, og nu melder en endnu større spiller sig på banen. Det er det belgiske konsulenthus Deminor, der på vegne af en række internationale investorer snart er klar med et søgsmål på op mod 750 mio. kroner.

»Vi er i de sidste stadier af vores forberedelser. Det tager tid at samle al information fra investorerne, og det er svært at sige, hvornår vi er klar. Det er nok et spørgsmål om uger – måske to måneder,« siger Erik Borman, der er partner i Deminor. »Vi er stadig i dialog med investorerne. Og vi ved først dagen inden, vi sender søgsmålet, hvor stort det bliver. Men det er i området 50-100 mio. euro.«

Gårsdagens annoncering af det 800 millioner kroner store søgsmål har ikke ændret noget for Deminor. Det har det til gengæld for Foreningen OW Bunker-Investor under Dansk Aktionærforening.

Her siger formand Morten Schwartz Nielsen, at foreningen vil være klar med deres søgsmål snarest. Senest til august, når de 27 storinvestorers formelle søgsmål også ligger klart.

»Vi følger gladeligt med i strømmen, for det er nok nogle af de samme betragtninger, der gør sig gældende på begge sider. Vi er småinvestorer, og hvis PFA og ATP får medhold, så vil vi også lettere kunne få det, for der er mindre krav til, hvor godt en privat investor skal forstå et prospekt,« siger Morten Schwartz Nielsen.

Dermed kan OW Bunker samt de omkringstående aktører og personer stå med et samlet krav på over 1,8 milliard kroner, når sommerferien slutter.