Endnu en rentesænkning kan være på vej i dag

Finansmarkederne har allerede indregnet en rentesænkning på 0,25 procentpoint fra Nationalbanken i forbindelse med at Nationalbanken senere i dag giver en status for valutareserven.

Foto: Jeppe Bjørn Vejlø. Efter tre rentesænkninger siden 19. januar er Nationalbanken ikke i mål endnu. Flere bankøkonomer forventer endnu en rentesænkning tirsdag eftermiddag.
Læs mere
Fold sammen

Nationalbanken har allerede spillet med musklerne i kampen mod valutaspekulanter og sænket renten tre gange siden 19. januar, men allerede tirsdag klokken 16 kan endnu en rentesænkning være på vej, skriver Finanswatch.

Det sker fordi banken fortsat kæmper med at holde kronens kurs i skak, mens valutaspekulanterne forsøger at presse kursen på kroner så meget i vejret, at den danske fastkurspolitik over for euroen bliver opgivet. Dermed kan spekulanterne nemlig hente den gevinst, mange gik glip af, da det samme skete i Schweiz for nyligt.

Mandag formiddag blev CITA-renten, der giver et praj om markedets forventninger til rentens udvikling, fastsat til minus 0,56 procent på løbetider mellem 1 og 12 måneder, hvilket betyder at markedet nu forventer og medregner en endnu mere negativ rente, skriver Finanswatch.

Senere mandag blev et skatkammerbevis, der er en form for kortløbende statsobligation handlet til en rente omkring 0,3 procentpoint lavere end den nuværende. Igen et tegn på, at markedet forventer rentesænkning.

”Der er mindst kommet 110 mia. kr. ind i valutareserven i januar, og mit bud er, at der er kommet omkring 120 mia. kr. ind. Hvis det pres er fortsat mandag og tirsdag, så kommer der en ny rentenedsættelse, og jeg mener det børe være mere end 0,15 procentpoint,” siger Kai Lindberg, cheføkonom i Lån og Spar Bank, til Finanswatch.

Normalt bliver renteændringer annonceret efter Nationalbankens rentemøder om torsdagen, men de seneste uger har vist, at det, til trods for Nationalbankens forsikringer om det modsatte, ikke er normale tider. Klokken 16 i dag offentliggør Nationalbanken status for valutareserven i januar. Og det er altså i den forbindelse, bankøkonomer fra både Danmark og i udlandet forventer en rentenedsættelse kan blive annonceret.