Endnu en hjemsendt direktør vender tilbage til Skat

Richard Hanlov, der sidste år blev sendt hjem fra sit job som under­direktør i Skat på grund af sagen om svindel med dansk udbytteskat, vender mandag tilbage til Skat.

Efter 15 måneder som hjemsendt syndebuk vender Richard Hanlov i dag, mandag, tilbage til en chefstilling i Skat. Fold sammen
Læs mere
Foto: ERIK REFNER

Efter 15 måneder som hjemsendt syndebuk vender Richard Hanlov i dag, mandag, tilbage til en chefstilling i Skat.

Sidste år i september var Richard Hanlov en af fire Skat-chefer, der blev sendt hjem på grund af skandalen om svindel med dansk udbytteskat for svimlende 12,3 mia. kr.

De fire chefer blev udpeget til syndebukke i »danmarkshistoriens største tyveri af skattekroner«, men i september slog Kammeradvokaten fast, at der ikke var grundlag for tjenstlige forhør af de hjemsendte. Dermed var vejen banet for et comeback i Skat for cheferne.

1. november vendte tidligere inddrivelsesdirektør Jens Sørensen tilbage til Skat til en stilling som kontorchef i Aalborg. Et væsentligt hop ned ad karrierestigen.

Han bliver nu fulgt af Richard Hanlov, der umiddelbart beholder sin underdirektørtitel, men får nye ansvarsområder i Skat.

»Richard Hanlov begynder 21. november 2016 som underdirektør i Kundeservice i Skat. Han skal lede den nyoprettede afdeling »Strukturelle Løsninger«, der blandt andet skal arbejde med, at erfaringer og viden fra kontroller og kundekontakt omsættes til konkrete forbedringer i systemer og indsatser. Skat kommenterer ikke personalesager og har derfor ikke yderligere kommentarer,« oplyser Skats presse­afdeling i en mail til Berlingske.

Placeringen af ansvar

Richard Hanlov selv er glad, men fåmælt:

»Jeg glæder mig til udfordringerne og til at vende tilbage til Skat,« siger han til Berlingske.

Richard Hanlovs og Jens Sørensens comeback til Skat sætter en tyk streg under, at ansvaret for sagen, hvor udenlandske svindlere slap af sted med at tømme Skat for 12,3 mia. kr., endnu ikke er placeret.

Efter at Kammeradvokaten i september afviste, at der var juridisk grundlag for tjenstlige sager mod de hjemsendte chefer, stod det klart, at ansvaret ikke alene kunne placeres hos de fire. Ved samme lejlighed indkaldte skatteminister Karsten Lauritzen (V) Folketingets partier for at drøfte mulighederne for en grundigere undersøgelse af sagen i form af enten en advokatundersøgelse eller en mere omfattende egentlig undersøgelseskommission.

Mere end to måneder senere er der endnu intet sket.