En række kommuner overrasker: Her er Arne-pensionen mest populær

Tusindvis af danskere har søgt om at trække sig tidligere tilbage via den såkaldte Arne-pension. Men den er betydeligt mere populær i nogle kommuner end i andre.

Den såkaldte Arne-pension møder stor tilslutning fra danskerne. I alt 16.000 har foreløbig søgt om at få tidligere pension, ordningen er langt fra lige populær i alle kommuner. I Gentofte er ordningen ikke særlig populær. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mange danskere vil gerne gå tidligere på pension. I løbet af de første fire uger har 16.000 danskere søgt om at få den såkaldte Arne-pension. Men der er rent geografisk stor forskel på, hvor populær ordningen er.

Det viser nye tal fra Beskæftigelsesministeriet. I analysen bliver det understreget, at der naturligt nok er flest fra de større byer, som i absolutte tal har søgt om Arne-pension.

I eksempelvis København er det 677 personer, som har søgt om at få Arne-pension, men det skal ses i forhold til, at det er over 26.000 personer, som berettiget til den tidligere pension.

Men hvis man ser på andel ansøgere set i forhold til den aldersgruppe, som kan søge, er det andre kommuner, der topper. Her ligger Morsø, Frederikshavn og Billund kommuner, mens Gentofte, Rudersdal og Hørsholm kommuner ligger i bunden.

Det fremhæver Beskæftigelsesministeriet.

Mere præcist siger reglerne, at hvis man som 61-årig har været 44 år på arbejdsmarkedet, kan man få ret til tidligere pension i tre år. Har man i stedet været 43 eller 42 år på arbejdsmarkedet, kan man få ret til tidlig pension i to eller et år før folkepensionen.

Se her, hvordan tilslutningen til Arne-pensionen fordeler sig rent geografisk.