En middag med Warren Buffett koster 17 millioner kroner

En frokost med den legendariske investor Warren Buffett koster 17 millioner kroner. Det står klart efter investorens årlige aktion, der blev vundet af en anonym byder.

Foto: RICK WILKING

En anonym byder har betalt 2.679.001 dollar, svarende til over 17 millioner kr., for en frokostaftale med den berømte investor Warren Buffett, der er administrerende direktør i det amerikanske holdingselskab Berkshire Hathaway.

Det skriver Financial Times.

Beløbet vil gå til et velgørende formål i form af organisationen Glide, der holder til i San Francisco og hjælper byens hjemløse.

Warren Buffett afholder hvert år en auktion, hvor han udlover et møde med ham selv til fordel for et beløb, der vil blive givet til velgørenhed. Milliardæren har lovet at dedikere langt størstedelen af hans rigdom til filantropi, og han har rejst mere end 25 millioner dollar til velgørenhed over de seneste 18 år, skriver Financial Times.

Vinderen af auktionen kan medbringe op til syv venner til frokosten, der har vist sig at være særligt hensigtsmæssig for nogle af vinderne. Warren Buffet ansatte efter middagen den tidligere hedgefondschef Ted Weschler, der vandt auktionen for 2,6 millioner dollar i 2010 og 2011. Han administrerer i dag en portefølje på mere end 10 milliarder kroner af Berkshires aktiebeholdning, skriver Financial Times.

Rekordprisen for en frokost med investoren ligger efter dette års aktion stadig på 3,46 millioner dollar.