EL vil ikke lytte til Nordea og Google på Marienborg

Google og Nordea burde ifølge Enhedslisten ikke have været inviteret til statsministerens Marienborg-møde.

Google og Nordea burde ifølge Enhedslisten ikke have været inviteret til statsministerens Marienborg-møde. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Læssøe

Det er forkert, at Nordea og Google taler i forbindelse med statsministerens såkaldte vækstmøde på Marienborg, når de to selskaber henholdsvis mistænkes for at hjælpe folk til skatteflugt i Panama og er blevet ransaget af fransk politi i Paris.

Det siger Enhedslistens finansordfører, Pelle Dragsted.

På mødet taler Nordeas cheføkonom, Helge J. Pedersen, og administrerende direktør Peter Friis fra Google i Danmark, Norden og Benelux.

»Google-chefens søsterkontor i Paris er netop blevet ransaget af fransk politi på grund af mistanke om skatteunddragelse og hvidvaskning, og Nordea har medvirket til skatteunddragelse i Panama,« siger Pelle Dragsted.

Han mener, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har pakket kortene før vækstkonferencen.

»Hele 2025-konferencen er lagt op til at bekræfte regeringen og blå blok i, at lavere topskat, højere pensionsalder og offentlige nedskæringer er godt for væksten. Men hvorfor er der ikke fokus på den samfundstruende skatteunddragelse for milliarder af kroner på sådan en konference,« spørger Pelle Dragsted.

Han vil vide, hvornår Google bidrager til samfundet, som har skabt rammerne for, at virksomheden har kunnet få succes. Og Pelle Dragsted efterlyser sikkerhed for, at Nordea ikke medvirker til skatteunddragelse, når banken har hjulpet mennesker og selskaber med at skabe datterselskaber i Panama.

»Så længe Google og Nordea er en del af den globale skatteunddragelse, mener jeg, at de har diskvalificeret sig fra at kunne belære os politikere om, hvordan vi klarer den kommende tids udfordringer,« siger Enhedslistens finansordfører.