Eksporten vil vokse med 26 mia. kr. i 2010

Tomme lagre, gigantiske hjælpepakker og øget optimisme blandt forbrugere og virksomheder verden over giver de danske eksportvirksomheder fornyet vind i sejlene i 2010.

Læs mere
Fold sammen
Det skriver dagbladet Børsen.

Det mener økonomerne i Danmarks Eksportråd, som i en ny prognose for dansk eksport forudsiger en vækst på 5,9 pct. i 2010. Det svarer til en omsætning på 26 mia. kr. - eller godt en tredjedel af det tab, som de danske eksportører har måtte tage som følge af den finansielle og økonomiske krise.

»Den begyndende eksportvækst, som vi ser nu, bygger dels på stabiliseringen af de finansielle markeder, hvor virksomhederne ikke længere står med de samme akutte finansieringsproblemer som for bare nogen måneder siden, og dels på, at virksomhederne verden over har fået tømt deres lagre og derfor er klar til igen at skrue op for produktionen,« siger cheføkonom i Danmarks Eksportråd Jacob Warburg.

Mens cheføkonomen ser den kommende vækst på 5,9 pct. som en kærkommen nyhed for de danske virksomheder og for dansk økonomi i det hele taget, understreger han samtidig, at væksten kommer til at ske fra et ekstraordinært lavt udgangspunkt - efter det 14,9 pct, store fald, som han regner med bliver årsresultatet, når kriseåret 2009 en gang er omme. »