Ejendomsskatterne stiger med en milliard kroner i år

Ejendomsskatterne er steget i 2014 i forhold til året før, og skatterne forventes at stige med yderligere en milliard kroner i 2015, oplyser Danmarks Statistik.

Foto: Niels Ahlmann Olesen. Ejendomsskatten stiger med en milliard kroner i 2015 ifølge Danmarks Statistik.
Læs mere
Fold sammen

Boligejerne kan godt forberede sig på endnu en stigning i ejendomsskatterne i 2015. Og det er særligt boligejerne i Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune, der kommer til at punge ud.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at ejendomsskatterne i 2014 lød på 27,2 mia. kr. Det er en stigning på 0,8 mia. kr. eller tre pct. i forhold til året før og skyldes en stigning i grundskylden. Af de 27,2 mia. kr. blev godt fem milliarder kroner betalt alene af boligejere i Københavns og Frederiksberg Kommune.

I 2015 forventes de samlede ejendomsskatter at stige med en mia. kr. til 28,2 mia. kr. Heraf forventes boligejerne i København og Frederiksberg er skulle betale de 5,3 mia. kr.

Foto: Danmarks Statistik. Fold sammen
Læs mere

Grundskylden er den helt afgørende type ejendomsskat, da provenuet fra grundskylden udgjorde ca. 87 pct. af de samlede ejendomsskatter i 2014. Den resterende del udgøres af dækningsafgifterne, som betales for bl.a. forretningsejendomme.

Ejendomsværdiskatten er ikke en del af ejendomsbeskatningen, men indgår i personskatterne.

Udskrivningen af ejendomsskatterne sker på baggrund af vurderingen to år før opkrævningsåret. Skatterne for 2014 er baseret på vurderingen pr. 1. oktober 2012, og skatterne for 2015 er baseret på vurderingen pr. 1. oktober 2013.

Den almindelige vurdering pr. 1. oktober 2013 blev annulleret, og i stedet bruges vurderingen pr. 1. oktober 2011 reduceret med 2,5 pct., da det er den seneste vurdering for beboelsesejendomme.