Efter store tab: Lars Seier dropper investeringer i små virksomheder

Lars Seier taber over 70 millioner kroner og tvivler på fremtidens investeringer.

(Foto: Nils Meilvang/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang

Det er ikke længe siden, han solgte alle sine aktier i Saxo Bank. En bank han var med til at grundlægge samme år, som Danmark blev europamestre i fodbold. I 1992. Nu viser et nyt regnskab fra Seier Capital, at han har tabt 71 millioner kroner på mindre private investeringer. Derfor er bankkontoen nu lukket, når det drejer sig om små og usikre virksomheder.


»Jeg forventer at flytte mig lidt længere ud på tidskurven for mine investeringer. Altså senere, større og forhåbentligt sikrere investeringer i mere etablerede virksomheder,« skriver Lars Seier på Facebook til Børsen.

Han har de sidste par år dannet parløb med Jesper »Kasi« Nielsen, ligesom han har investeret i en burgerbar, forskellige apps, og en hotelportal.»Selvom det er mægtig interessant at være tæt på virksomhederne, er det ikke realistisk for mig at fortsætte med så mange relativt små investeringer, når jeg skal investere provenuet fra Saxo-salget,« skriver Lars Seier til Børsen.

Selvom Lars Seier nu har tabt 71 millioner kroner, lød formuen i Seier Capital ved årsskiftet på 2,7 milliarder kroner ifølge Børsen. Det var før han solgte sine aktier i Saxo Bank. Til sidst fortæller Lars Seier, at selvom nye investeringer i små virksomheder ikke er på vej, så er han ikke ved at trække sig ud af dem, han allerede er en del af.