Efter flere år med millionunderskud: Nu har dansk kryptokomet sorte tal på bundlinjen

Den danske kryptoplatform Coinify er kommet ud af det seneste regnskabsår med et lille overskud. Det er første gang, at Coinify – der har flere kendte investorer i ryggen – kan præsentere sorte tal på bundlinjen.

Danske Coinify tjener nu penge på at tilbyde køb og salg af bitcoin og andre kryptovalutaer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

For første gang siden stiftelsen i 2014 er der nu sorte tal på bundlinjen hos danske Coinify, der blandt andet driver en platform, hvor man kan købe og sælge bitcoin, Ethereum og andre kryptovalutaer.

Det fremgår af Coinifys årsrapport for 2020, der netop er blevet offentliggjort.

Der er tale om et beskedent overskud på 13.405 kroner, men efter flere år med millionunderskud og store investeringer i ekspansion er det nok til at stille virksomhedens ledelse tilfreds, fremgår det af årsrapportens ledelsesberetning.

Regnskabet indeholder ikke oplysninger om, hvor stor Coinifys omsætning er, men ifølge ledelsesberetningen voksede toplinjen med 36 procent i det seneste regnskabsår.

Samtidig fremgår det af regnskabet af, at den danske kryptoplatform har nået flere milepæle det seneste år. Blandt andet er virksomhedens ydelser nu tilgængelige i 150 lande.

Derudover bliver det bemærket i ledelsesberetningen, at Coinify nu er fuldt registreret hos Finanstilsynet, der i foråret 2020 var på besøg hos den danske kryptokomet.

Finanstilsynets besøg resulterede i to påbud, der nu begge er blevet bragt i orden.

Kendte investorer i ejerkredsen

Coinifys har siden stiftelsen i 2014 styrket kapitalgrundlaget, og ejerkredsen tæller i dag to af Danmarks største venturefonde, Seed Capital og Nordic Eye.

I ejerkredsen findes blandt andre også administrerende direktør Mark Højgaard, der var med til at stifte Coinify i 2014.

I det nye regnskab fremgår det, at ledelsen ser »meget optimistisk på 2021«.

»Vores industri fortsætter med at modnes, i takt med at flere virksomheder begynder at investere betydelige beløb i at tilføje bitcoin til deres balance, hvilket skaber endnu flere muligheder for vores organisation,« lyder det i regnskabet:

»De første måneder af 2021 har været dedikeret til yderligere at styrke vores organisation ved at tilføje yderligere dygtige og forskellige mennesker til teamet,« lyder det videre.