EDC: Nu er boligmarkedet i gang i hele landet

For fjerde måned i træk oplever mæglerkæden EDC en stigning i boligsalget, og stigning er ikke længere begrænset til København.

Over hele landet oplever Danmarks største mæglerkæde, EDC, fremgang i boligsalget. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen

Nu behøver du snart ikke vente længere med at sætte din bolig til salg. For fjerde måned i træk viser tal fra Danmarks største mæglerkæde, EDC, nemlig, at boligsalget stiger i hele landet.

De seneste par år har boligmarkedet i hovedstaden oplevet en fornuftig fremgang, men nu følger resten af kongeriget altså også de gode takter.

Dermed ser det ud til, at krisen er ved at være ovre, mener kædens kommunikationschef, da det ikke bare er et tilfældigt udsving, når det er fjerde måned i træk.

»Tallene understreger, at det, vi har set siden februar, ikke var en enlig svale. Det er fjerde måned i træk, hvor vi ligger i plus i forhold til sidste år,« siger EDCs kommunikationschef, Jan Nordmann.

De nye tal fra EDC viser fremgang i alle regioner med undtagelse af Fyn, der til gengæld havde en fantastisk april måned.

De tre afgørende faktorer

Måske kan det dog stadig være svært for den enkelte boligejer at se den positive udvikling i et marked, hvor udbuddet stadig er stort, og man ser mange »til salg«-skilte i landskabet.

Men tallene er set oppe fra, og ifølge EDC følger udviklingen boligmarkedets drejebog, hvor tingene starter i hovedstadsområdet og sidenhen spreder sig til resten af landet.

Hvis den positive udvikling skal fortsætte, er der tre afgørende faktorer, forklarer Jan Nordmann: renten, ledigheden og boligbeskatningen. Hvis disse holder sig i nogenlunde ro, håber og forventer han, at niveauet fortsætter resten af året.

»Det er ikke afgørende, hvordan tingene er skruet sammen, bare der er ro på. Når man køber bolig, er det for at have den i mange, så der skal være ro omring det i mange år. Det er en investering. Vi tror og håber, vi kan holde niveauet resten af året. Så vil det ende med at blive et fint år for os,« siger kommunikationschefen.