ECB ser øget usikkerhed

Den europæiske centralbank ECB kalder de næste par måneder "udfordrende" og forudser, at de finansielle systemer meget vel kan vise sig at være mere sårbare end tidligere antaget. Det skaber tvivl om den forventede marts-rentestigning. (Opdateret kl. 18:28)

Den europæiske centralbank ECB er bekymret.

I en rapport om den finansielle stabilitet om i eurozonen konstaterer centralbanken, at usikkerheden for stabiliteten på de finansielle markeder er øget siden færdiggørelsen af den halvårlige Financial Stability Review i november.

- Tilpasningsprocessen i den finansielle sektor i de kommende måneder vil blive udfordrende, og de finansielle systemer kan vise sig mere sårbare end tidligere, skriver centralbanken.

I en kommentar siger Nordeas analytiker Anette Skovgaard, at det taler for, aat ECB vil holde renten i ro.

- ECB melder ud, at risikoen på de finansielle markeder er meget høj, at der er meget stor usikkerhed, og at det kan vare ved. Det hæfter jeg mig ved, da vi venter, at ECB vil hæve renten i marts måned. Udmeldingen i dag kan godt tyde på, at ECB vil få svært ved at hæve renten til marts, siger Anette Skovgaard til RB-Børsen og tilføjer:

- ECB vil meget gerne hæve renten, men det synes at være rigtigt svært, som pengemarkedet er for tiden. De signalerer i hvert fald, at med denne her finansielle uro er det blevet væsentligt sværere at sætte renten op, konstaterer Anette Skovgaard.

RB-Børsen