ECB fastholder renteniveau

Den Europæiske Centralbank holder renten fast på en procent. Økonom finder det sandsynligt, at Danmarks Nationalbank dog snart ændrer renten.

Foto: Scanpix
Helt som forventet holdt Den Europæiske Centralbank, ECB, renten uændret på rekordlave en procent ved deres møde i dag. Mens der på forhånd var ringe tvivl om rentebeslutningen fra Frankfurt, er der til gengæld mere spænding om, Nationalbanken senere i dag kunne finde på at komme med en selvstændig dansk rentesænkning.

Den danske valutareserve er de seneste måneder vokset til rekordhøjt niveau, og det har gjort det meget nemmere for Nationalbanken at indsnævre spændet på 0,55 procent mellem den danske og europæiske rente. Danske Banks cheføkonom vil ikke udelukke en rentesænkning fra Nationalbanken.

- Selvom ECB ikke ændrede renten i dag, er det meget sandsynligt, at Danmarks Nationalbank vil ændre på renten i nedadgående retning. Vi kan ikke afvise, at det kan ske allerede i dag - men vi finder det mere sandsynligt, at Nationalbanken vil vente til september før, at de reagerer, skriver Steen Bocian i en kommentar.

Banken regner med, at Nationalbanken sænker den danske rente med 0,10 procent til september.

/ritzau/