ECB fastholder renten på fire procent

Helt som ventet fastholder EDBs styrelsesråd den toneangivende rente på fire procent. Andet havde været en overraskelse. Men på pressemødet kl. 14.30 signalerede centalbankchef Jean-Claude Trichet, at renten bliver sat op til september. (Opdateret 14.59)

Det lader til, at chefen for centralbanken, ECB, lader sine kolleger gå på sommerferie i august i år og først sætter renten op til september.

Med udtrykket "monitor closely" - at følge inflationen tæt - lægger han op til, at det ikke haster så voldsomt med en rentestigning, at styrelsesrådet i centralbanken skal mødes i august bortset fra et telefonmøde.

"Det er ikke rådets intention at ændre på markedets forventninger," siger Jean-Claude Trichet på det igangværende pressemøde, hvor han understregede, at rådet ikke udtaler sine egne forventninger til rentens udvikling.

Med hensyn til mødet i august er der ifølge centralbankchefen endnu ikke andre planer, end at holde det sædvanlige telefonmøde uden det efterfølgende pressemøde.

På spørgsmålet om, hvordan Jean-Claude Trichet så ville komme ud med et budskab om en rentestigning i september, sagde han med et glimt i øjet til de talstærke journalister, at han normalt ikke havde problemer med at komme ud med sine budskaber.