Dyne-Larsen kalder ny lov "hjernedød"

Skatteministeren er helt galt afmarcheret med sin nye lov om generationsskifter i familieejede virksomheder, mener Jysk-stifteren Lars Larsen.

Dynekongen Lars Larsen raser over ny skattelov. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sisse Stroyer
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hjernedødt. Ufatteligt. Tåbeligt.

Dynekongen Lars Larsen mangler ikke ord, når han skal beskrive sit syn på skatteminister Thor Möger Pedersens (SF) forslag om en ekstra beskatning af generationsskifter af familieejede virksomheder.

"Det er fuldstændig hjernedødt", siger han til Børsen.

Bliver forslaget til virkelighed vil det blandt andet gå ud over Lars Larsens overdragelse af Jysk til sine børn, og det vil skade virksomheden, vurderer han over for avisen.

"Jeg håber, at børnene får råd til at arve. Men det bliver svært for virksomheden at komme ud i verden og tjene penge til den danske stat, for med forslaget tager regeringen benzinen ud af vores motor," siger han med henvisning til de ekstra 42 procent, virksomhederne skal betale i aktieavanceskat, når de går i arv, sådan som lovforslaget siger.

Jysk omsætter for 18,5 mia. kroner om året og tjener et par milliarder på driften. Såvidt har pengene arbejdet videre i virksomheden. Men med det nye forslag skal en del af dem afleveres til staten, når 63-årige Lars Larsen skal overdrage til børnene.

"Hvis skatteministerens forslag gennemføres, kommer vores ekspansionstempo ned i fart. Så hvis Thor Möger Pedersen vil have Jysk godt og grundigt ned i gear, så skal han være velkommen. Men det er ham selv, det går ud over," lyder det fra dynekongen.