Dumpekultur, Coop-boss i hårdt angreb og flere penge til danskerne

Foto: Niels Ahlmann Olesen. Topchef i COOP, Peter Høgsted.
Læs mere
Fold sammen

Godmorgen

Vi begynder dagen med fortællingen om at ambitiøse studerende lader sig dumpe med vilje. Landets universiteter giver nemlig oftere og oftere karakteren -3. De studerende vil ikke affinde sig med middelmådige karakterer, og det har skabt en kultur for at aflevere blanke eksamener med dumpekarakter til følge.

Og så skal vi til et verbalt slagsmål mellem en afg landets topchefer og en topminister. Coops topchef, Peter Høgsted, lægger ikke fingre imellem i sin kritik af fødevareministeren, som han mener mangler format i beslutningen om at lancere et dyrevelfærdsmærke uden om Coop.

Dankort-ejeren Nets har i den seneste tid annonceret massivt i landets største medier og fagblade. Annoncekampagn­en skal ses i lyset af selskabets kommende børsnotering, siger flere eksperter.

Der er godt nyt til danskernes pengepung. Når danskerne går i supermarkedet, er der råd til ekstra varer i indkøbskurven. Nye tal viser, at inflationen i april var på nul procent på årsbasis. Det betyder, at en typisk dansk familie har 440 kr. mere til forbrug pr. måned.

Dagen byder på regnskab fra Carlsberg og Lundbeck. Læs om dagens øvrige begívenheder her.

Med ønsket om en god dag.

Morten Thorborg Jasper

Jourhavende, Business.dk