Dubai sikrer sig pusterum med låneaftale

Dubai World, der i november udløste panik på de internationale finansmarkeder, omlægger en enorm gæld. Bankmand siger, at långiverne ikke havde noget valg.

Ørkenstaten Dubai har lånt enorme summer for at omdanne emiratet til et luksuriøst turist- og forretningscentrum. Gældsbyrden skønnes at være i omegnen af 100 milliarder dollar. Fold sammen
Læs mere
Foto: JUMANA EL HELOUEH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dubai: Dubai har fået et pusterum, efter at det statsejede selskab Dubai World har indgået en aftale om at omlægge en gæld på 23,5 milliarder dollar (138 milliarder kroner).

Dubai Worlds enorme gældsbyrde udløste noget nær panik på finansmarkederne, da selskabet i november meddelte, at det fastfrøs tilbagebetaling på gælden i et halvt år.

Aftalen er dog ikke endelig, før en række långivere siger god for aftalen.

- Vi er ikke helt lykkelige, men vi er i en situation, hvor vi ikke havde noget valg. Under omstændighederne synes dette at være den bedst mulige aftale, selv om den ikke er helt tilfredsstillende, siger en repræsentant for en bank ved Den Persiske Bugt.

Enorme summerDubai har lånt enorme summer for at omdanne emiratet til et luksuriøst turist- og forretningscentrum. Gældsbyrden skønnes at være i omegnen af 100 milliarder dollar.

I værste fald risikerede banker og andre långivere at miste alle pengene, hvis Dubai ikke var i stand til at opfylde sine låneforpligtelser.

Aftalen torsdag indebærer ikke flere regeringspenge fra Dubai. Bankerne indvilger med aftalen at vente i op til otte år på at få deres penge tilbage.

Den er dog først endelig, når alle banker sig god for aftalen. Banker, der ikke har deltaget i aftalens tilblivelse, tegner sig for 60 procent af lånene.