DSB risikerer stormregning på ti millioner

Den voldsomme storm, der forrige mandag hærgede landet, risikerer at ramme DSB med en tocifret millionregning.

Læs mere
Fold sammen

Skaderne fra efterårsstormen, der forrige mandag lagde det meste af landet ned, får kedelige økonomiske konsekvenser for DSB, som netop er færdig med en opgørelse over udgifterne.

»Vores umiddelbare opgørelse kort efter stormen har vist merudgifter for DSB på fem millioner kroner, men vi kan godt ende på omkring de ti millioner, når den samlede regning er gjort op,« siger økonomidirektør Stig Pastwa i en pressemeddelelse.

Siden stormen 28. oktober, der nogle steder nåede orkanstyrke, har Banedanmark fjernet mere end 500 træer fra jernbanenettet og udbedret mange andre stormskader.

»Orkanen forvoldte væsentlige skader på såvel infrastruktur som tog, og situationen vurderes generelt set til at være værre end i forbindelse med stormen i 1999,« siger Stig Pastwa med henvisning til orkanen, der ramte Danmark 3. december 1999, og som ødelagde værdier for omkring 13 milliarder kroner, kvæstede 800 mennesker og kostede seks mennesker livet.

Stormen forrige mandag kostede tre mennesker livet.

En 57-årig kvinde fra Halk ved Haderslev døde af de kvæstelser, hun pådrog sig under stormen, da hun kom i klemme under et stort stykke af taget, der blev revet af hendes hus og faldt ned over hende. Yderligere blev en 56-årig mand fra Asnæs fundet død ved sin bil i Gislinge ved Holbæk efter at være kørt ind i et væltet træ, ligesom en 21-årig mand fra Kosovo omkom, da en husgavl væltede ned over ham i Gilleleje i Nordsjælland.

Omkring 170 personer blev ramt af de flyvende genstande eller kom på anden måde til skade under stormen sidste mandag.