Drama hos konsulenterne og flytninge styrer mod danske arbejdspladser

Mindst 14.000 flygtninge og familiesammenførte skal finde plads i et integrationsforløb i en virksomhed i 2016. Dansk Supermarked er langt fremme med at få flygtninge i sprogpraktik. Foreløbig har de 300 flygtninge ude primært i Bilka, men også i Føtex og enkelte Nettobutikker. Her ses Sabhana på 29, som har arbejdet i Bilka i Hundige siden november. Hun har boet i Danmark i fire år. Hun bor i Hundige med sin mand og to børn. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sophia Juliane Lydolph

Godmorgen

Vi sætter torsdagen i gang med den usædvanlige historie om en tidligere partner i konsulentfirmaet Boston Consulting Group, der onsdag i Københavns Byret afslørede, hvordan frygt for konkurrence forvandlede en kærlighedsaffære til en straffesag om bedrageri og mandatsvig mod en tidligere ansat, som nu har job hos ærkekonkurrenten McKinsey.

Så springer vi til den glohede politiske kampplads - spørgsmålet om hvordan vi håndtere den stigende flygtningestrøm. I 2016 skal mindst 14.000 flygtninge ud i et integrationsforløb på danske arbejdspladser. Det er dobbelt så mange som i 2015, anslår LO. Men er der plads til flygtninge på de danske arbejdspladser?

Det skulle have været fest og farver, men er endt som en mindre tragedie. Ansvaret for den løbske økonomi ved det internationale Melodi Grand Prix i 2014 ligger hos et flertal af den daværende bestyrelse i Wonderful Copenhagen, som kan afkræves 46 mio. kroner i erstatning. Sådan skriver Erhvervsstyrelsen, som har gransket forløbet. Også den daværende direktør kan have et ansvar.

Den erfarne forretningsmand Ulrik Garde Due har stået i spidsen for nogle af verdens største luksusbrands og også for danske Georg Jensen. Nu skal han styre Fiskars' "Living business unit", som blandt andet ejer Royal Copenhagen.

Dagen byder blandt andet på regnskab fra Tryg. Læs om alle dagens begivenheder.

Med venlig hilsen

Morten Thorborg Jasper

Jourhavende, Business.dk