Draghi: Risiciene er stadig på nedsiden

Den Europæiske Centralbanks beslutning om at halvere udlånsrenten fra 0,5 pct. til 0,25 pct. skyldes ikke mindst et aftagende prispres. Det signalerer ECB-chef Mario Draghi torsdag på bankens pressekonference efter beslutningen.

Foto: DANIEL ROLAND. Mario Draghi, formand for ECB
Læs mere
Fold sammen

- Givet de seneste indikationer om en yderligere reduktion i det underliggende prispres i euro-området på mellemlangt sigt, startende fra allerede lave årlige inflationsrater på under 1 pct. Set i det lys forbliver pengepolitikken og især kreditdynamikken afdæmpet. Samtidig er inflationsforventningerne for euroområdet fortsat sikkert forankret under 2 pct. på medium til langt sigt. Sådan en konstellation indikerer, at vi vil opleve en forlænget periode med lav inflation fulgt af en gradvis stigning mod inflationsrater under men tæt på 2 pct. Som følge heraf vil vores pengepolitik forblive lempelig så længe det er nødvendigt, konstaterer Mario Draghi.

Han peger desuden på, at ECB er parat til fortsætte med fuld tildeling af lån til bankerne til en fast rente under de ugentlige refi-arrangementer. Det gælder også, når det kommer til de treårige LTRO-lån, som ECB vil give fuld tildeling frem til og med andet kvartal 2015.

Ifølge Draghi er risiciene vedrørende den økonomiske udvikling fortsat på "nedsiden". Risiciene omfatter en svag eksportvækst samt en svag indenlandsk efterspørgsel koblet med højere råvarepriser samt utilstrækkelige strukturelle reformer, skriver Bloomberg.

/ritzau/FINANS