Draghi: Listen over stimulanser kan udvides

Den Europæiske Centralbank (ECB) har ikke indskrænket sine muligheder for at foretage nye foranstaltninger ved mødet i december.

»Vi kommer til at se yderligere stimulans hvis nødvendigt. Det er et åbent spørgsmål. Det er for tidligt at sige, at "dette er menuen" og at "der ikke er noget tilføje,« siger Mario Draghi. Fold sammen
Læs mere
Foto: STR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det siger chefen for Den Europæiske Centralbank, Mario Draghi, i et interview med Il Sole 24 Ore, ifølge det svenske nyhedsbureau Direkt.

Mario Draghi ønsker ikke at specificere, hvilke andre pengepolitiske instrumenter, ECB kan tage i brug, og som han første gang talte om på pressemødet efter rentebeslutningen i sidste uge.

På det møde forklarede topchefen, at ECB inden mødet den 3. december vil komme med en grundig analyse om yderligere behov for stimulans, og i så fald også i hvilken form disse bliver.

- Vi kommer til at se yderligere stimulans hvis nødvendigt. Det er et åbent spørgsmål. Det er for tidligt at sige, at "dette er menuen" og at "der ikke er noget tilføje", sagde Mario Draghi ifølge Direkt.