Draghi: Den økonomiske usikkerhed hersker fortsat

Der er stadig usikkerhed i økonomierne i eurozonen. Det påpegede Mario Draghi, chef for Den Europæiske Centralbank, fredag morgen i forbindelse med en tale, han holdt i Frankfurt.

Foto: DANIEL ROLAND
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ifølge Financial Times sagde Dragi, at man endnu ikke har set håndfaste tegn på en vedvarende stigning i inflationen. Og centralbankchefens udtalelser var et hint om, at de politiske lempelserne vil vare et stykke endnu

Mario Dragi advarede om en vedvarende lav inflation i euroområdet, der med en stigning på 0,5 pct. i oktober fortsat er et stykke under ECB's målsætning om en inflation på 2,0 pct .

- Vi har endnu ikke set en konsekvent styrkelse af underliggende prisdynamik, sagde Mario Draghi og fortsatte med, at en vækst i priserne afhænger af en "fortsættelse af de nuværende finansielle forhold, der hidtil ikke har været set før", skriver avisen.

Det er ventet blandt finansielle aktører og analytikere, at ECB vil forlænge sit opkøbsprogram på 80 mia. euro månedligt af blandt andet statsobligationer, når det udløber i marts.

- Når vi ser fremad, vil vores vurderinger afhænge af, om vi ser en holdbar justering i inflationen. Det betyder , at inflationen retning hen mod 2 pct. skal kunne holde - selv med en indskrænkning i pengepolitikken, sagde Draghi.