DONGs gamle vindpark leverer overskud

Før af- og nedskrivninger høster SE Blue Renewables’ vindmøller lige under 100 mio. kr. Det er under budget, siger direktør, men verden har ændret sig.

Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis du nogensinde har spekuleret på, hvad man egentlig kan tjene på at have omkring 300 vindmøller af ældre dato i sin portefølje, så giver det seneste regnskab fra SE Blue Renewables et praj.

Før af- og nedskrivninger har flokken af møller på trods af den meget lave elpris leveret et overskud på driften på 92 mio. kroner. Det er 15 procent under budget, forklarer direktør i SE Blue Renewables Rasmus Christensen, men det skal ses i lyset af, at elprisen har det dyk, den nu engang har.

Spotprisen på el på Nordnets elbørs var i 2014 i gennemsnit på 30,6 euro per megawatttime. Man skal tilbage til 2004 for at finde priser, der er lavere, og imellemtiden har eldanmark været oppe at snuse til 56,6 euro for en megawatttime.

På bundlinjen leverer SE Blue Renewables 7,7 mio. kroner, hvilket er en forbedring i forhold til 2013 på 21 mio. kroner. Til at levere resultatet har man ved årets udgang 25 medarbejdere, og det er som følge af den store fokus på omkostninger nogle stykker færre end i 2013.