DONG-direktør kunne få 20 mio. for at sige op

Tidligere DONG-koncernchef sikrede sin underdirektør en kontrakt med end højere løn og fratrædelsesordning end koncernchef Anders Eldrup selv. Det kom frem på DONGs pressemøde.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En højere løn end koncernchefen selv og en fratrædelsesordning på 20 millioner kroner - også hvis han selv sagde op. Det var nogle af de yderst opsigtsvækkende detaljer om DONG-direktør Jakob Baruël Poulsens kontrakt, som netop er kommet frem på et pressemøde.

Det var den nu tidligere DONG-koncernchef, Anders Eldrup, der sikrede sin underdirektør disse ordninger - og det er nu grunden til, at koncernchefen er fyret. Det fortalte DONGS bestyrelsesformand Fritz Schur ved et pressemøde onsdag eftermiddag.

Billedserie: Her sidder Fritz Schur for bordenden

- Vi har aldrig set så mange ændringer i en kontrakt, vi har aldrig set, at folk kan gå med så store beløb, og vi har aldrig set en fratrædelsesordning, hvor han selv kan sige op og kræve fratagelsesgodtgørelse, sagde Fritz Schur. I sidste uge fik bestyrelsen kendskab til yderligere ændringer i underdirektørens kontrakt, og det vakte bestyrelsens opmærksomhed.

- Derfor måtte Anders Eldrup tilbagetræde med det samme, siger Fritz Schur.

Flere andre medarbejdere er også blevet forgyldt af Anders Eldrup, og bestyrelsen har derfor fået et eksternt advokatfirma til at undersøge sagen. Resultatet ligger klar om to uger.

- Men det viste sig allerede i sidste uge, at sagen var af en karakter, der umuliggjorde at Anders Eldrup kunne forsætte, sagde bestyrelsesformanden på pressemødet.