Don Ø og Glistrup skal i fængsel

Østre Landsret har netop afgjort, at Flemming Østergaard og Jørgen Glistrup skal i fængsel for kursmanipulation med Parken-aktien. Parken bliver idømt bøde på 13 millioner kroner.

Tidligere bestyrelsesformand Flemming Østergaard og tidligere direktør Jørgen Glistrup fra Parken Sport og Entertainment blev torsdag 23. marts idømt fængselsstraf for kursmanipulation. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thorkild Amdi
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Torsdag kl. 8.45 faldt der dom i den langstrakte sag om kursmanipulation med Parken-aktien. Østre Landsret afgjorde, at daværende bestyrelsesformand for Parken, Flemming Østergaard og tidligere Parken-direktør Jørgen Glistrup bliver dømt ubetinget fængsel på et år og seks måneder.

Derudover vil der blive konfiskeret ni millioner kroner fra Flemming Østergaard, mens Jørgen Glistrup vil få konfiskeret 800.000 kroner, mens Parken får en bøde på 13 millioner kroner.

Det er en voldsom skærpelse af den dom, byretten tidligere har afsagt.

Både Jørgen Glistrup og Flemming Østergaard gik efter frifindelse i landsretten, mens senioranklager Jan Henrik Hansen fra anklagemyndigheden gik efter at få de to idømt en straf på to års ubetinget fængsel. Anklageren har gennem hele sagen påstået, at Parken og dens ledelse købte Parken-aktier for at holde kursen kunstigt oppe. En del af bevisførelsen har været interne Parken-mails om specifikke kursniveauer for aktien.

De tiltalte har derimod gjort gældende, at købet af Parken-aktier ikke har noget med kursmanipulation at gøre, men at Parken alene købte aktierne for at have aktier nok til sit optionsprogram og som betaling for købet af Lalandia, og at det skete som følge af en generalforsamlingsbeslutning.

I Københavns Byret blev Flemming Østergaard og Jørgen Glistrup i september 2015 begge idømt ubetingede fængelsstraffe for kursmanipulation med Parken-aktien.
Flemming Østergaard, der var bestyrelsesformand for Parken, da kursmanipulationen fandt sted i 2007 og 2008, fik en dom på fire måneders ubetinget fængsel, mens Jørgen Glistrup, der var adm. direktør for Parken, fik en dom på seks måneders ubetinget fængsel.

Også selskabet Parken blev i byretten dømt for kursmanipulation og dømt til at betale en bøde på én million kr.

Byrettens dom var kun en delvis sejr for Bagmandspolitiet, som gik efter længere fængselsdomme på to år til de to topfolk samt konfiskation af begges fortjeneste. Bagmandspolitiet mente, at der var cirka 15 mio. kroner at hente hos Flemming Østergaard og cirka to mio. kroner hos Jørgen Glistrup. Dommeren mente imidlertid ikke, at Flemming Østergaard havde haft nogen fortjeneste. Jørgen Glistrups fortjeneste anslog dommeren til 20.000 kroner, som skulle konfiskeres.