DøgnNetto takker af, Carlsbergs kinesiske kampplads og optimistiske boligsælgere

Foto: Bax Lindhardt

Godmorgen

Vi kan begynde dagen med at sige godnat og tak for nu til butikskonceptet DøgnNetto. Dansk Supermarked lukker nemlig 39 DøgnNetto-forretninger for at åbne dem som enten traditionelle Netto-butikker eller i form af det relativt nye convenience-koncept Føtex Food.

Og fra dansk butikskrig skal vi en tur til Kina, hvor Carlsberg kæmper en hpård kamp om øl-markedet. Netop det marked spiller en central rolle for den fremtidige vækst i Carlsberg. Men der er hårdt brug for oprydning i bryggerikoncernen, og det rammer også den kinesiske forretning. Berlingske fulgte med Carlsbergs topchef, Cees ’t Hart, da han første gang mødte sin kinesiske organisation for at fortælle dem om sin nye strategi.

Carlsberg største succes i det store land i øst er Tuborg. Det danske mærke vælter sig i succes i Kina, hvor de unge forbrugere har taget Tuborgs festlige image til sig i stor stil. Tuborg er nu næststørste internationale mærke i Kina – kun overgået af amerikanske Budweiser.

Ikke en uge og kun få dage uden ordet skattely bliver nævnt i denne tid. Mandag blev navne fra det gigantiske skattelæk i Panama, de såkaldte Panama Papers, offentliggjort. Men den danske debat om afsløringerne fra Panama har været hysterisk og overdrevet, mener kritikere.

Foråret er traditionelt sæson for boligsalg. På trods af at boligpriserne nu stiger over stort set hele landet, er boligsælgere stadig for optimistiske, når de sætter deres boliger til salg. De må skære op til godt 11 procent af den pris, de oprindeligt drømte om at få.

Vi runder af med en kontroversiel sag fra konsulentbranchen. En bortvist management-konsulent, der i dag arbejder hos McKinsey, blev mandag frifundet for bedrageri, mandatsvig og erstatningskrav i Byretten i København. Boston Consulting Group står tilbage som taber.

dagen  byder på regnskaber fra pandora og William Demant. Læs om flere af dagens begivenheder her.

Med ønsket om en god dag

Morten Thoborg Jasper

Jourhavende, Business.dk