Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
Langt flere danskere bliver taget i at forsøge at betale med falske pengesedler.
Hvor der indtil 2012 var 400-500 sager årligt, hvor der blev anmeldt brug af falske pengesedler, var der 1.046 sager i 2013 og 858 sager i 2014. Det skriver metroxpress.
Kommunikationsrådgiver Connie Westergaard fra Rigspolitiet skriver:
»Stigningen i antallet af anmeldelser om pengefalsk og udgivelse af falske penge skyldes primært, at der i 2013 var en mindre gruppe af gerningsmænd, der var ansvarlige for en lang række forhold. Denne stigning forventes også at afspejle sig i antallet af anmeldelser om pengefalsk og udgivelse i 2015.«
Procesdirektør i Dansk Erhverv, Lars Alexander Borke, vurderer, at problemet med falske penge er stigende. Dansk Erhverv har etableret systemet CrimeStat, hvor de store detailhandlere i Danmark advarer hinanden mod butikstyveri, indbrud og svindel.
»Især gennem det seneste år har vi haft flere orienteringer, som vi har sendt rundt til medlemmerne, om falske penge,« siger Lars Alexander Borke.
Hos Coop, der driver kæderne Kvickly, SuperBrugsen, Irma, Fakta og Dagli’Brugsen, støder man på flere falske pengesedler, siger informationsdirektør Jens Juul Nielsen.
»Vi har oplevet en stigning det seneste års tid,« siger han og forklarer, at det primært er femhundrede- og tusindkronesedler, der bliver svindlet med.
Der bliver derfor udført intense tjek af pengesedlerne i Coops 1.200 butikker. Hos 7-Eleven har man købt ægthedstestere.
»Hos 7-Eleven registrerede vi en del tilfælde med falske pengesedler i 2014, men i 2015 har det været knap så markant,« siger Martin Vestergaard fra Intern Revision og Sikkerhed hos 7-Eleven, til metroxpress.